Σήμερα η επίσημη παρουσίασή των νέων βιβλίων του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου: «Οι Μακαρισμοί» και «Η Θεία Λειτουργία»

29 Φεβρουαρίου 2024

Κυκλοφόρησαν, από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τα νέα βιβλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου της σειράς “Καρδιακός Λόγος”, με τίτλο “ΟΙ ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΙ”, και “Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ”.

Η επίσημη παρουσίασή τους θα γίνει από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ σήμερα στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Trikkis Palace στην Λεμεσό.

Για παραγγελίες πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Περιγραφή του βιβλίου “ΟΙ ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΙ”:

Οι Μακαρισμοί είναι ουσιαστικά σε μία συνεπτυγμένη μορφή η φανέρωση των εντολών του Θεού. Και αυτός που τηρεί τις εντολές, αυτός είναι που αγαπά τον Χριστό και θα αγαπηθεί από Αυτόν, ώστε να γίνει οικητήριο της Αγίας Τριάδος. Είναι πολύ αξιέπαινη, λοιπόν, η περί των Μακαρισμών του Κυρίου μας ενασχόληση και ο πολύ εύστοχος σχολιασμός τους από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο σε μια εποχή σαν την σημερινή, που βιώνει έναν πνευματικό λιμό.

Περιγραφή του βιβλίου “Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ”

Η Θεία Λειτουργία αποτελεί υπερφυές μυστήριο, μεγαλειώδες γεγονός για την σύνολη ανθρωπότητα, για ολόκληρο το σύμπαν. Στην Θεία Λειτουργία συνοψίζεται όλη η ένσαρκη οικονομία του Θεού Λόγου. Παρουσιάζονται τα μη ορώμενα ως ορώμενα και τα αιώνια ως παρόντα. Ο θνητός άνθρωπος τρέφεται με«άρτον ουράνιον και ποτήριον ζωής»· μεταμορφώνεται σε αθάνατο και άφθαρτο.