Η αγία Υπομονή εμφανίζεται σε οδηγό ταξί, τον θεραπεύει από καρκίνο και εξαφανίζεται!

13 Μαρτίου 2024

(Διασκευή Στέλιος Κούκος)

Η αγία Υπομονή εμφανίσθηκε ως μοναχή, όπως έζησε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής της, σε έναν κάτοικο της Αθήνας που εργαζόταν ως οδηγός ταξί.

Η αγία Υπομονή η οποία για 35 χρόνια ήταν σύζυγος του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Μανουήλ β’ Παλαιολόγου, σταμάτησε το ταξί ως μοναχή και ζήτησε από τον οδηγό να κατευθυνθεί προς το Λουτράκι.

Ο οδηγός είχε καρκίνο του δέρματος στα χέρια του και βρισκόταν σε μεγάλη στενοχώρια και απελπισία.

Καθ’ οδόν η μοναχή που φορούσε ένα κουκούλι με κόκκινο σταυρό τον ρώτησε: «Γιατί είσαι μελαγχολικός;» και εκείνος δεν δίστασε να ομολογήσει όλη την αλήθεια, τι του συνέβαινε.

Μετά από αυτό, η αγία Υπομονή τον ρώτησε αν θέλει να τον σταυρώσει για να γίνει καλά και εκείνος δέχθηκε.

Σε λίγο, όμως, τον έπιασε υπνηλία και παρακάλεσε την μοναχή να σταματήσουν για λίγο στην άκρη του δρόμου για να μην σκοτωθούν. Είχαν φθάσει κοντά στα διόδια και εύκολα θα έβρισκαν άλλο ταξί αν εκείνη βιαζόταν.

Ο οδηγός στάθμευσε το ταξί και σε λίγο τον πήρε ο ύπνος.

Όταν ξύπνησε διαπίστωσε ότι τα χέρια του είχαν γίνει καλά, ο καρκίνος είχε εξαφανιστεί, όπως και η μοναχή.

Ρώτησε τους ανθρώπους των διοδίων, μήπως είδανε καμιά μοναχή εκεί κοντά, αλλά κανείς δεν την είχε δει. Τότε συγκλονισμένος γύρισε στο ταξί του και κατάλαβε ότι κάποια αγία ήταν αυτή που τον θεράπευσε και στην συνέχεια έγινε άφαντη.

Ο οδηγός, επέστρεψε στην Αθήνα και κατευθύνθηκε μετά στον γιατρό του και του διηγήθηκε το περιστατικό. Την στιγμή εκείνη έπεσε το μάτι του σε μια εικόνα που ήταν κρεμασμένη στον τοίχο του ιατρείου.

Πετάχτηκε απ’ το κάθισμά του και φώναξε:
«Αυτή ήταν»!

Σημειωτέον ότι η εικόνα ήταν της αγίας Υπομονής.

Έτσι έμαθε ποια ήταν εκείνη που τον θεράπευσε και τον γλύτωσε και απ’ την απελπισία.

 Εκ των υστέρων έμαθε ότι την ημέρα που συνέβη το θαύμα στις 13 Μαρτίου, γιορτάζεται η μνήμη της αγίας που τον θεράπευσε. Η αγία Υπομονή τιμάται  και στις 29 Μαΐου.