Δεν είναι σαν και μένα

20160420-3
Κατακρίνω σημαίνει ότι δεν υπομένω τους άλλους με αγάπη. Και δεν τους υπομένω, διότι δεν έχω αγάπη. Κατάκριση σημαίνει ότι οι άλλοι δεν είναι σαν και μένα. Σημαίνει ότι αν ήμουν εγώ στη θέση, που εκείνοι κατέχουν, θα ενεργούσα πιο σωστά και πιο αποτελεσματικά.

Όσιος Αρσένιος Μπόκα

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δεν είναι σαν και μένα

Όπως ο ληστής

20160420-2
Με την μετάνοια ο άνθρωπος δέχεται δεύτερο βάπτισμα και καθαρίζεται από τις μετά το βάπτισμα αμαρτίες του. Όταν μετανοήσει, εξομολογηθεί τα ανομήματά του και αποφασίσει να μην κάνει πλέον αμαρτίες, να τις μισήσει, αμέσως παίρνει την άφεση των πταισμάτων του και από αμαρτωλός σε μια στιγμή γίνεται δίκαιος, όπως ο ληστής που κέρδισε τον παράδεισο διότι μετανόησε.

Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όπως ο ληστής

Το εισιτήριο

Ο άνθρωπος μπορεί να σωθεί με το ταπεινό φρόνημα. Χωρίς αυτό το εισιτήριο, δεν θα του επιτραπεί η είσοδος στον παράδεισο, πού είναι γεμάτος ταπεινούς.

Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το εισιτήριο

Όταν ο Θεός δεν μας δίνει κάτι που επίμονα ζητούμε…

20160420-1
Όταν ο Θεός δεν μας δίνει κάτι που επίμονα ζητούμε, έχει το λόγο Του. Έχει κι ο Θεός τα «μυστικά» Του. Μην κυνηγάμε ν’ αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε, αλλά να τ’ αφήνουμε στο θέλημα του Θεού.

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όταν ο Θεός δεν μας δίνει κάτι που επίμονα ζητούμε…

Όλα εξανεμίζονται

20160419-3
Η υπερηφάνεια είναι ένα ορθάνοικτο παράθυρο, μέσα από το οποίο όλες οι αρετές και τα καλά έργα εξανεμίζονται. Τίποτε δεν μας κάνει τόσο κενούς ενώπιον των ανθρώπων και τόσο ανάξιους ενώπιον του Θεού όσο η υπερηφάνεια.

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όλα εξανεμίζονται

Πολλές φορές οι γονείς, και κυρίως η μητέρα…

20160419-2
Πολλές φορές οι γονείς, και κυρίως η μητέρα, πληγώνουν το παιδί γι’ αταξία που έκανε και το μαλώνουν άδικα. Τότε αυτό πληγώνεται. Ακόμη κι αν δεν το μαλώσεις εξωτερικά και μέσα σου το μαλώσεις κι αγανακτήσεις ή το κοιτάξεις άγρια, το παιδί το καταλαβαίνει.  Δεν δέχεται το χάδι, το νομίζει υποκρισία, γιατί έχει πληγωθεί.

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολλές φορές οι γονείς, και κυρίως η μητέρα…

Δεν έχει να φοβηθεί τίποτε

Όταν ο άνθρωπος έχει ειρήνη μέσα του και βεβαιωθεί η ψυχή του ότι όντως ο Θεός είναι πατέρας του και διοικεί την κτίση και αυτός είναι παιδί αυτού του Παντοκράτορος Θεού, που συνέχει την κτίση, δεν κινδυνεύει και δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Αφού λοιπόν ο άνθρωπος ειρηνεύει με τον Θεό, ειρηνεύει και με τον πλησίον του. Παύει να βλέπει τον αδελφό του σαν εχθρό του, αλλά βλέπει τον αδελφό του σαν τον ίδιο τον Θεό του: «είδες τον αδελφό σου, είδες Κύριον τον Θεό σου».

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δεν έχει να φοβηθεί τίποτε

Γίνε όμοιός του

20160419-1

Όποιος ντύνεται τον Χριστό παίρνει απ’ αυτόν δύναμη να καθαρίσει τον εαυτό του και να γίνει όμοιος του στην καθαρότητα.

Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γίνε όμοιός του

Τρώγονται μεταξύ τους

20160418-3
Όταν τέτοιου είδους Χριστιανοί, που φέρουν μόνον το όνομα, ζητάνε να τους λύσουμε τις διαφορές τους (όταν τρώγονται μεταξύ τους), να δεχτούμε μόνον, όταν δεχτούν να τις λύσουμε με το Ευαγγέλιο, διότι όλες οι άλλες λύσεις είναι ένας συνεχής πονοκέφαλος με ασπιρίνες.

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρώγονται μεταξύ τους

Κάνουμε πολύ καλά

20160418-2
Εάν εμείς δεν συμφωνούμε με τους κακούς λογισμούς, που προέρχονται από τον διάβολο, κάνουμε πολύ καλά. Διότι το ακάθαρτο πνεύμα μόνον στους εμπαθείς ανθρώπους ασκεί αποτελεσματικά την επίδρασή του. Ενώ τους απαθείς προσπαθεί να τους επηρεάσει από μακριά.

Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάνουμε πολύ καλά