Προσβάσιμη σελίδα για τα άτομα με μερική ή ολική τύφλωση
Α-
Α+
Γαστρο(Α)νομία

Χοσάφι (αλάδωτο)

Γαστρο(Α)νομία - 18 Δεκεμβρίου 2020

Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα μουσκεύουμε στο νερό για 2 ώρες. Βράζουμε τα υπόλοιπα υλικά, και προς το τέλος προσθέτουμε τα μουσκεμένα δαμάσκηνα. Τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10´ λεπτά. Σερβίρουμε το χοσάφι κρύο. 500 γρ. ξερά γλυκά δαμάσκηνα 100 γρ. ξερά ξινά δαμάσκηνα 1 φλυτζάνι τσ...

Τρούφες με ινδοκάρυδο.

Γαστρο(Α)νομία - 5 Δεκεμβρίου 2020

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό μπράντυ και τον προσθέτουμε στην κρέμα. Ρίχνουμε το μισό ινδοκάρυδο, ανακατώνουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια που τα τυλίγουμε στο υπόλοιπο ινδοκάρυδο. Διατηρούμε τις τρούφες στο ψυγείο. ...

Σούπα με μανιτάρια

Γαστρο(Α)νομία - 8 Φεβρουαρίου 2017

Πλένουμε τα μανιτάρια, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε μαζί με τα μανιτάρια σε μια βαθιά κατσαρόλα να σωταριστούν. Όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε 2 λίτρα ζεστό νερό και το πλυμένο ρύζι. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι....

Μήλα πράσινα (αλάδωτα)

Γαστρο(Α)νομία - 18 Ιανουαρίου 2017

Καθαρίζουμε 10 ξυνόμηλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε την καρδιά. Βάζουμε τα φρούτα σε μια πλατιά κατσαρόλα και ρίχνουμε επάνω σε κάθε μήλο 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας λικέρ μέντα. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά γυρίζοντάς τα και από την ανάποδ...

Γαλατόπιτα

Γαστρο(Α)νομία - 28 Δεκεμβρίου 2016

Σε ένα πυρέξ ταψάκι 25×35 στρώνουμε, καλύπτοντας τις πλευρές του ταψιού, ένα ένα τα φύλλα, τα βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε το κάθε ένα με το μείγμα των αμυγδάλων, της ζάχαρης και της κανέλας. Σε μια βαριά κατσαρόλα βάζουμε 5 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα σόγιας με την ζάχαρη. Στο υπόλοιπο γάλα διαλ...

Λικέρ λεμονιού (λεμοντσέλο)

Γαστρο(Α)νομία - 23 Δεκεμβρίου 2016

Πλένουμε τα λεμόνια και κόβουμε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας. Βάζουμε τις φλούδες σε βάζο μαζί με το οινόπνευμα για 15 ημέρες. Όταν περάσει το χρονικό αυτό διάστημα, ετοιμάζουμε το σιρόπι που το βράζουμε για 5´ λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε τις φλούδες και ενώνουμε το κρύο σιρό...

Τα χαρακτηριστικά της μοναχικής πολιτείας, κατά το Γέρ. Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη

Γαστρο(Α)νομία - 30 Ιουνίου 2015

  β. Γνωρίσματα  της    μοναχικής  ζωής. Η  αποδοχή  της  μοναστικής  κλήσης  γεννά μέσα  στον υποψήφιο  μοναχό  τον  πόθο  για μια  ζωή αγάπης   τριαδικής, η  οποία  συνίσταται  στην  απώλεια  του  εγώ  προκειμένου  να  οδηγηθεί  στην  κατάφαση  του  είναι  του , ώστε  σύμπασα η ύπαρξή  του να  «...

Valid CSS! Valid HTML!