«Πεμπτουσία, Κύκλος Α΄, Κωστής Παλαμάς»

27 Φεβρουαρίου 2013

Με ενδιαφέρον μάθαμε για μια εκδήλωση που θύμισε κάτι οικείο σε μάς,  αυτό που προσδιορίζει την ταυτοτητά μας, το ονομά μας. Πράγματι είναι μια εξαιρετική μουσικοποιητική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά. Με άξονα την ποίηση του μεγάλου συνθέτη Κωστή παλαμά, ο Αλέξανδρος Χάχαλης με το συνθετικό του έργο παρουσιάζει το Ορατόριο υπο τον τίτλο«Πεμπτουσία, Κύκλος Α΄, Κωστής Παλαμάς».

Palamas

Μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου ποιητή, ολόκληρος ο 6ος λόγος από τον Δωδεκάλογο του Γύφτου, καθώς και το ποίημα του Άγγελου Σικελιανού «Παλαμάς», συνθέτουν τη νέα δημιουργία του Αλέξανδρου Χάχαλη, που καθίσταται άκρως επίκαιρη, λόγω συγκυρίας, για τν Ελληνισμό και τον Άνθρωπο. Το έργο θα παρουσιαστεί σε «Παγκόσμια Πρώτη» από σημαντικούς εκτελεστές, καθώς μαζί με τον Αλέξανδρο Χάχαλη, θα βρίσκεται η διακεκριμένη ελληνίδα υψίφωνος Τζένη Δριβάλα, η ηθοποιός Θάλεια Προκοπίου, η εξαιρετική παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, αλλά και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, από «Τα παιδιά από την Πάτρα».

Το Ορατόριο «Πεμπτουσία, Κύκλος Α΄, Κωστής Παλαμάς», θα παρουσιαστεί στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και στην Αίθουσα Τελετών & Εκδηλώσεων του Φ.Σ. Παρνασσός (Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8) την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 20:30.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών αποτελεί την επίσημη παρουσίαση του έργου και η είσοδος γίνεται μόνο με προσκλήσεις. (Προσκλήσεις θα δοθούν και στους πρώτους 100 ανέργους που θα προσέλθουν στο Πανεπιστήμιο -απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας ανεργίας). Η εκδήλωση για το ευρύ κοινό είναι εκείνη της 1ης Μαρτίου στην Αίθουσα Τελετών & Εκδηλώσεων του Φ.Σ. Παρνασσός (Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8).

Λίγα λόγια για τον Συνθέτη

Ο Αλέξανδρος Χάχαλης, γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε, έδρασε και διακρίθηκε επί 21 χρόνια στη Νέα Υόρκη, στο χώρο του θεάτρου και της μουσικής. Το έργο του προβάλλεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ποικιλοτρόπως και με ενθουσιώδη ανταπόκριση από το κοινό. Στην Ελλάδα έχει δώσει παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας και σε αρκετά αρχαία θέατρα. Από τους δίσκους του ξεχωρίζει ο «Antithesis» που βρέθηκε στο αμερικάνικο top 10 της κατηγορίας «Nέα εποχή/Hλεκτρονική μουσική». Έχει τιμηθεί από τον σύλλογο Ελλήνων καθηγητών του Πανεπιστημίου του Σικάγο για την ηχητική του απόδοση της ελληνικής γλώσσας καθώς και για την συνεισφορά του στο θέατρο. 

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Παλαμά και έχει την στήριξη του Τρίτου προγράμματος της ΕΡΤ. 

Loading the player ...
Loading the player ...
Loading the player ...
Loading the player ...