Kαι πάλι το «Αρχονταρίκι» στη μικρή οθόνη

17 Φεβρουαρίου 2013

Μια ευχάριστη είδηση για το εκκλησιαστικό πλήρωμα της χώρας επιβεβαιώθηκε αυτές τις μέρες: Η επιτυχημένη εκπομπή «Αρχονταρίκι» επανέρχεται στις τηλεοράσεις μας! Ο ζεστός και βαθύς λόγος που ακουγόταν τα κυριακάτικα πρωινά σε όλη τη χώρα, ο λόγος που απηύθυνε «πρόσκληση φιλοξενίας σε καιρούς αφιλίας», όπως ήταν το προσφυές μότο  της εκπομπής, θα ακούγεται και πάλι από τις τηλεοράσεις μας.

arxontariki

Ύστερα από περίπου δύο χρόνια απουσίας – δύο χρόνια στα οποία μεσολάβησαν πολύ δύσκολες συνθήκες για το λαό μας και στα οποία ο παρηγορητικός λόγος της Εκκλησίας είναι οπωσδήποτε απαραίτητος – θα έχουμε και πάλι τη χαρά να παρακολουθήσουμε την επιτυχημένη εκκλησιαστική εκπομπή, που γνωρίσαμε για δύο δεκαετίες (από το 1992). Ήδη από την αρχή του έτους είχε αρχίσει να κυκλοφορεί η είδηση ότι η εκπομπή θα επανερχόταν μέσα στο Φεβρουάριο. Τελικά επιβεβαιώθηκε τις προηγούμενες μέρες ότι η επανέναρξή της θα πραγματοποιηθεί την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου (3 Μαρτίου) και μάλιστα έγινε γνωστό και το περιεχόμενό της: «Ρώσος άγιος σε ελληνικό μοναστήρι». Γυρίσματα της εκπομπής αυτής έγιναν ήδη στην Ιερά Μονή Σαγματά Βοιωτίας.

Υπεύθυνος της εκπομπής θα είναι και πάλι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κατά τα προηγούμενα έτη πρόσφερε στο τηλεοπτικό κοινό εξαιρετικές εκπομπές, με πλούσια και ιδιαίτερα πνευματικού περιεχομένου θεματολογία, που επιπλέον προσέδιδε  ξεχωριστή ποιότητα στην ποιοτική φυσιογνωμία της δημόσιας τηλεόρασης.  Ίδιες παραμένουν επίσης η συχνότητα, η μέρα και η ώρα μετάδοσης της εκπομπής (ΕΤ1, Κυριακή πρωί, μετά τη Θ. Λειτουργία).

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα περίοδο της σημαντικής αυτής εκπομπής, που θα παραμείνει – ας μην το ξεχνάμε – η μοναδική εκκλησιαστικού περιεχομένου στα τηλεοπτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, ότι θα ήταν ευχής έργον, η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης να συμπληρώσει αυτή τη θετική απόφαση με τον ορισμό αναμετάδοσής της εκπομπής «Αρχονταρίκι» και σε κάποια ακόμη ώρα της Κυριακής ή άλλης ημέρας, ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν και όσοι εκκλησιαζόμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε τηλεοπτικό δέκτη την ώρα της κανονικής μετάδοσης.

[Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την ιστοσελίδα: http://synodoiporia.blogspot.gr/2013 /02/1-3_14.html]