Ενθρόνιση Ηγουμένου της Μονής Γρηγορίου Γερ. Χριστοφόρου

15 Μαρτίου 2014

Με λαμπρότητα αλλά και σεμνοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, η Ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντος Χριστοφόρου. Την ποιμαντορική ράβδο έδωσε στο Γέροντα Χριστοφόρο ο αντιπρόσωπος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Γέροντας Νικόδημος Ιερομόναχος, σύμφωνα με το αγιορειτικό τυπικό. Στην πανηγυρική τελετή ενθρονίσεως παρέστησαν οι Ηγούμενοι της Αθωνικής πολιτείας, μοναχοί από τις υπόλοιπες ιερές μονές,  λοιποί μοναχοί και πλήθος κόσμου.

Grigoriou1

Επισφραγίσθηκε έτσι, κατά τον άριστο δυνατό τρόπο η καθ’ όλα ομαλή και υποδειγματική διαδοχή στην ποιμαντική ευθύνη της ως άνω Μονής, η οποία προέκυψε από τη  ασθένεια του Προηγουμένου Γέροντος Γεωργίου. Ο νέος Ηγούμενος, ανάστημα και τέκνο υπακοής της Ι. Μονής από πολλών δεκαετιών, άριστος γνώστης των αναγκών των αδελφών συμμοναστών του, αναλαμβάνει τις ευθύνες του με τις ευχές και την ομόθυμη γνώμη συνόλου του εκκλησιαστικού πληρώματος, που παρευρέθη στην ιστορική για το μοναστήρι αυτή στιγμή.

Μετά το πέρας της τελετής ενθρονίσεως παρατέθηκε τράπεζα όπου μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας της Κυβερνήσεως κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο Δήμαρχος Καραβά, γενέτειρας του Γέροντος Χριστοφόρου, και τέλος ο πρώτος τη τάξει από τους παρόντες Ηγουμένους Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Βατοπεδίου.

Η Πεμπτουσία εύχεται ολοθύμως στον νέο Γέροντα της Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου ευλογημένη διακονία στο φορτίο που του ενεπιστεύθη η θεία Χάρις και η Εκκλησία.

ag.gr4

ag.gr16

 Για περισσότερες φωτογραφίες βλέπε εδώ