Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη

26 Δεκεμβρίου 2015

Ο αγαπημένος λαϊκός ήρωας ο Καραγκιόζης, κερδίζει ξαφνικά ένα απρόσμενο δώρο: χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Βιέννη για όλη την οικογένεια! Το ταξίδι ξεκινά. Το αεροπλάνο απογειώνεται. Ο Καραγκιόζης, η Αγλαΐα, ο Χατζηαβάτης και η γυναίκα του είναι στις θέσεις τους. Τι θα γίνει, όμως, όταν διαπιστώσουν πως τα Κολλητήρια έχουν μείνει μόνα στο σπίτι;  O Μορφονιός, ο Σταύρακας, ο Νιόνιος και ο Μπαρμπαγιώργος, μαθαίνουν για το ταξίδι και καταφθάνουν στην παράγκα. Όλοι αναρωτιούνται αν ο Καραγκιόζης είναι πλέον πλούσιος. Τα νέα φτάνουν στα αυτιά δυο φοβερών διαρρηκτών, που θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να εισβάλουν στην παράγκα, και έτσι, η περιπέτεια ξεκινά…

Ampazis-Karellas-Mouzourakis_poster KARIKATOYRA - m

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί παραστάσεις Καραγκιόζη.  Το πόσο αγαπητός είναι και στις σημερινές γενιές ο λαϊκός ήρωας, φαίνεται από το γεγονός ότι πολύ νωρίς εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις. Το Μέγαρο για να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση, πρόσθεσε ακόμη δύο νέες παραστάσεις.  Και αυτά τα  εισιτήρια εξαντλήθηκαν.  Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνον για τις 30 Δεκεμβρίου, στις πέντε το απόγευμα.

xristkaragkiozbiennh-megaro

Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς, σκηνοθετεί αυτήν τη χριστουγεννιάτικη παράσταση θεάτρου σκιών με ζωντανή μουσική. Ο Πάνος Μουζουράκης με την ξεχωριστή φωνή και σκηνική του παρουσία, συμπράττει με τον ανατρεπτικό Παντελή Αμπαζή και ερμηνεύουν ζωντανά πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών, ενώ αλληλεπιδρούν με τις φιγούρες του Καραγκιόζη, σε μια παράσταση που η παράδοση συναντά το σήμερα με πολύ χιούμορ και περιπέτεια.

Κατερίνα Χουζούρη