Εορτασμός απελευθέρωσης Ναυπάκτου

19 Απριλίου 2016

dsp2Την Κυριακή 17 Απριλίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου μετά την αρχιερατική θεία Λειτουργία τελέσθηκε δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσης της Ναυπάκτου από τους Τούρκους (18 Απριλίου 1829).

aig

Στην αρχιερατική θεία Λειτουργία και την δοξολογία προσήλθαν οι Αρχές της πόλης, ο λαός και νέοι με σημαίες, λάβαρα και παραδοσιακές στολές. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αρχαιολόγος Ιωάννα Κωστή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος ευχήθηκε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με τις αρετές της φυλής και της Ρωμηοσύνης, να μείνουμε σταθεροί στις αρχές της ελευθερίας, της πίστεως και της αγάπης για την Πατρίδα και συνεχάρη το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας και τον υπευθυνο αντιδήμαρχο  κ. Ι. Ράπτη για την πολύ καλή διοργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο αυτή που έχει επισκιασθή από την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, αλλά η σημασία της είναι μεγάλη, αφού η απελευθέρωση της Ναυπάκτου συνετέλεσε στην προσάρτηση της Στερεάς Ελλάδος στο Νεοελληνικό Κράτος.

Εκτός από την δοξολογία, η Ιερά Μητρόπολη παραχώρησε την αίθουσα του Πνευματικού της Κέντρου για την ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Χαράλαμπου Χαραλαμπόπουλου, επίτιμου προέδρου της Ε.ΝΑ.Μ. με τίτλο «Ναυπακτίτες οπλαρχηγοί στον αγώνα του 1821».