Τιμή στον Οικουμενικό Πατριάρχη από τη γενέτειρά του

8 Απριλίου 2016

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 επισκέφθηκε την γενέτειρά του νήσο Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συνοδευόμενος από το Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο.

imvros14

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος με τους ιερείς της Μητροπόλεως. Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά και αγάπη οι συμπατριώτες του, καθώς και φίλοι -επισκέπτες της Ίμβρου.

imvros13

Ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε τον Έπαρχο Ίμβρου και μετά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού και επισκέφθηκαν τα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού.

imvros15

Το απόγευμα τελέσθηκε η Δ΄στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ι.Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Αγρίδια.

imvros12

Παρέστησαν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος και ο ποιμενάρχης της Ι.Μ. Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος με τους ιερείς, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Αλικαρνασσού κ. Αδριανού.

imvros11

Επίσης παρόντες ήσαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Ευάγγελος Σέκερης με την οικογένειά του και πλήθος πιστών.

imvros10

Έψαλλαν ο άρχων πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Τυροβόλης και ο Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ. Σερρών Αρχιμανδρίτης Άνθιμος, πλαισιούμενοι από τους ιερείς και ψάλτες της Μητροπόλεως.

imvros9

Με το πέρας της ιεράς Ακολουθίας, σε κήπο πλησίον του Ιερού Ναού έγινε δενδροφύτευση από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Θεοδώρων και του Γυμνασίου – Λυκείου των Αγριδίων. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές τίμησαν την Πατριαρχική διακονία των 25 ετών του Παναγιώτατου, την μεγάλη του προσφορά στην Ορθοδοξία, την Παιδεία και την Οικολογία. Ο Παναγιώτατος σε σύντομο χαιρετισμό ευχαρίστησε τους μαθητές και τους μοίρασε δώρα.

Στιγμές από την ακολουθία των Δ΄Χαιρετισμών και την δενδροφύτευση:

imvros8

imvros6 imvros5 imvros4 imvros3 imvros2 imvros1

Φώτο: Διογένης