Ποίηση, τραγούδι µε αύρα Μπαρτσελόνα και Προοδευτικής στις φυλακές Κορυδαλλού 

9 Ιουνίου 2017

Οι Βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής Νεολαίας Κορυδαλλού, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου θα περάσουν την κεντρική πύλη του σωφρονιστικού καταστήματος της πόλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια του Σωµατείου, συνεχίζοντας µια πορεία αµφίδροµης επικοινωνίας μεταξύ της κοινωνίας και των κρατουμένων.

Οι παλαίµαχοι ποδοσφαιριστές δίνουν συνέχεια στην τακτική παρουσία τους στις φυλακές. Αυτή τη φορά μαζί τους θα βρίσκονται οι σπουδαίοι φιλέλληνες Καταλανοί: ο τραγουδοποιός Josep Tero, o οποίος μελοποίησε ποιήµατα του κορυφαίου ποιητή µας Κωνσταντίνου Καβάφη σε μετάφραση στα καταλανικά του Eusebi Ayensa, nou διετέλεσε αρκετά χρόνια διευθυντής του πολιτιστικού ιδρύματος της Ισπανίας «Θερβάντες» στην Ελλάδα. Πρόσφατα βραβευθής απο την ακαδημία Αθηνών για το συγγραφικό του εργο.


Το περιβάλλον των φυλακών δεν είναι άγνωστο για τους δύο Καταλανούς συντελεστές καθώς συμµετείχαν σε ανάλογες πρωτοβουλίες στην πατρίδα τους, ενώ συχνά επισκέπτονται την Ελλάδα, δείχνοντας το είδος εκείνης της κοινωνικής ευαισθησίας που απαιτείται από τον κόσµο του πνεύµατος. Επιπλέον, είναι φίλοιτου F.C BARCELONA, που διακρίνεται για τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις του, εµπνέοντας εκατομμύρια φιλάθλους σε παγκόσµιο επίπεδο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διατήρηση του σηµείου επαφής που έχει δημιουργηθεί με ευαίσθητες και ιδιαίτερες οµάδες πληθυσµών ώστε να επιτευχθεί η άµβλυνση που χρειάζεται προκειµένου άνθρωποι διαφορετικών «κόσμων» να έρθουν πιο κοντά. Και τι καλύτερο «όχηµα» θα µπορούσε να βρεθεί γι’ αυτό το κοινό ταξίδι, πέρα από την υπέροχη ποίηση του Καβάφη και του ποδοσφαίρου;

(Βετεράνοι Ποδοσφαιριστές Προοδευτικής Νεολαίας Κορυδαλλού)