Εκβιαστής και παραλίγο βιαστής

3 Οκτωβρίου 2017

Θαύμα Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά

Μια γυναίκα που πήγαινε στο προσκύνημα του Αγίου, εκβιαζόταν στο δρόμο από κάποιον για αισχρή πράξη. Τότε εκείνη επικαλέστηκε τον Άγιο να την βοηθήσει. Και ο Άγιος δεν την παρέβλεψε. Και την ίδια φύλαξε καθαρή και αμόλυντη, και τον εκβιαστή τιμώρησε και διαπόμπευσε.

Ο εκβιαστής, αφού έδεσε το άλογο στο πόδι του, προσπαθούσε να βιάσει τη γυναίκα. Το άλογο όμως εξαγριώθηκε κατά του κυρίου του κι έτρεχε μανιασμένο, σέρνοντας ξοπίσω του και κείνον κατά γης. Δεν σταμάτησε δε, παρά μόνον σαν έφτασε στο ναό του Αγίου. Απ’ έξω εκεί χρεμέτιζε δυνατά. Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί για τη γιορτή, ακούοντας το επίμονο χρεμέτισμα του αλόγου βγήκαν έξω να δουν τί συμβαίνει. Πήγαιναν δε προς τον ναό του Αγίου εκείνη την ώρα και άλλο πολύ πλήθος Χριστιανών.

Βλέποντας ο ελεεινός εκβιαστής τη συνάθροιση τόσου λαού και φοβούμενος μην πάθει μεγαλύτερο κακό από το άλογο, που ήταν ακόμη εξαγριωμένο, εξομολογήθηκε την αμαρτία του μπροστά σε όλους. Ευθύς τότε ησύχασε και το άλογο και στάθηκε με ημερότητα. Αφού έλυσε τότε το πόδι του από το άλογο, μπήκε στο ναό του Αγίου και αφού πρόσπεσε στην αγία εικόνα του, παρακάλεσε να μη τον αφήσει άλλοτε να πέσει σε παρόμοιο πειρασμό.

 

Πηγή: Τα θαύματα αυτά είναι σταχυολογημένα από τον Ιερό Συναξαριστή και μεταγλωττισμένα στη νεοελληνική γλώσσα.