Δωρεά Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων στη Μητρόπολη Χίου

2 Αυγούστου 2018

Στην πνευματική και μορφωτική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και ειδικώτερα της Βιβλιοθήκης «ΑΓ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ» ανταπεκρίθη ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ελάτης. Αφού επληροφορήθη από τον Σεβασμιώτατον τα βιβλία τα οποία χρειάζεται για την Βιβλιοθήκη, με την ευγενική χορηγία των ομογενών μας κυρίων Γεωργίου και  Μιχαήλ Στρατίδη εδώρησε στην Βιβλιοθήκη «ΑΓ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ» 39 τόμους κειμένων ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ με επιμέλεια Πανεπιστημιακών Καθηγητών από τις εκδόσεις «ΖΗΤΡΟΣ».

Σήμερα το μεσημέρι οι χορηγοί Αφοί Στρατίδη μέ τον Ιερέα του χωριού των π. Μιχαήλ Ζευγιό επεσκέφθησαν τον Σεβασμιώτατο στον χώρο της Βιβλιοθήκης και παρέδωσαν τούς τόμους των Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων.

Ο Σεβασμιώτατος τούς ευχαρίστησε γιατί συνεχίζουν την φιλόμουση παράδοση των Χίων και ετόνισε ότι η κατά Χριστόν επιθυμία του είναι η Βιβλιοθήκη να συμβάλει στην θεολογική και φιλολογική κατάρτιση του ποιμνίου της Χιακής Εκκλησίας, όπως άλλωστε ἡ Εκκλησιαστική Ιστορία από τούς χρόνους των Μεγάλων Πατέρων (Βασιλείου, Γρηγορίου, Χρυσοστόμου, Φωτίου, Εὐσταθίου κ.λ.π.) μας διδάσκει.