Η Αγία Ζώνη προς προσκύνηση στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου

22 Οκτωβρίου 2018

Η Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως έχει την εξαιρετική τιμή και ευλογία να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, από την Τρίτη 23 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018.

Την Τιμία Ζώνη θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Ι. Μ. Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, επικεφαλής του Ιερού κλήρου της Μητροπόλεως και του ευσεβούς λαού.

Η υποδοχή του μοναδικού κειμηλίου της Ορθοδοξίας μας θα γίνει την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6:00μ.μ. στη συμβολή των οδών Δενδροποτάμου και Αριστοτέλους (σύνορα Ευόσμου – Μενεμένης).

Θα ακολουθήσει λιτάνευση του Ιερού Κειμηλίου, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγρυπνία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Ζώνης θα τελούνται καθημερινά Αγρυπνίες (8:30 μ.μ. – 12:30 π.μ.), Όρθρος και πρωινές Θείες Λειτουργίες (7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.), Ιερά Παράκληση ανά δίωρο και Εσπερινός στις 5:30 μ.μ.

Την Τετάρτη 24/10 το βράδυ θα τελεστεί Αρχιερατική Αγρυπνία, ενώ την Παρασκευή 26/10 στις 6:00 μ.μ. Αρχιερατικό Ευχέλαιο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Βαρνάβα.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να προσέλθουν στον Ιερό Ναό, να καταθέσουν την ευγνωμοσύνη και τα αιτήματά τους στην Παναγία λαμβάνοντας πλούσια την Χάρη, την Ευλογία και την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου.