Εκδήλωση για τον πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, Μητροπολίτη Γερμανό Καραβαγγέλη

14 Νοεμβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:30 π.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Στύψης, η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ», η οποία ήταν αφιερωμένη στον εκ Στύψης της Λέσβου καταγόμενο πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας Γερμανό Καραβαγγέλη.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημου Κουτσαμπάση, του Θεολόγου κ. Παναγιώτη Τσαγκάρη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μικροχωρίου Δράμας, κ. Χρήστου Κυριακίδη και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Στύψης κ. Νικόλαου Δρακούλα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ιερείς, ο Διοικητής του 265ου Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής «Γερμανός Καραβαγγέλης», η Αντιπεριφερειάρχης, Καλλιόπη Πρωτογεράκη-Γόμου, ο Αντιδήμαρχος Μανταμάδου, Στέφανος Αποστόλου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πελόπης Μαρία Κιαχαγιά και πλήθος κόσμου.

Πριν την εκδήλωση και κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Στύψης της Λέσβου, όπου εκκλησιάστηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ», τελέσθηκε ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Βορειοηπειρώτη Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Γιώργο Καραβατάκη του Ταξιδιωτικού Γραφείου «Diplomat Travel», ο οποίος έγινε μέγας χορηγός της εκδήλωσης, καθώς και τους ιδοκτήτες του «Cartel, espresso & cocktail bar», οι οποίοι ήταν οι χορηγοί της φιλοξενίας, του προσκεκλημένου μας, Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μικροχωρίου Δράμας, κ. Χρήστου Κυριακίδη.