Επετειακή συνάντηση εκκλησιαστικών βυζαντινών χορωδιών

12 Μαΐου 2015

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την καθιέρωση της Νέας Μεθόδου Αναλυτικής Σημειογραφίας, 0 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Ελλάδος πραγματοποιεί Επετειακή Συνάντηση Εκκλησιαστικών Βυζαντινών Χορωδιών στις 13 Μαΐου 2015, και με τίτλο «ΠΟΛΥΤΡΟΠΩΣ ΟΜΟΤΡΟΠΟΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΤΕΧΝΗ ΠΡΟΣΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕΝ».

xoros1
Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου των Αθηνών, και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β΄ .

xoros2

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο π. Ιάκωβος Καρεώτης, πρωτοψάλτης του Πρωτάτου, ο Χορός ψαλτών Μαϊστόρες της Ψαλτικής Τέχνης, υπό τον Καθηγητή  Αχιλλέα Χαλδαιάκη, ο Χορός «Εργαστήρι ψαλτικής» με χοράρχη τον Αθανάσιο Παϊβανά , ο Χορός της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας υπό τον Δρ Γεώργιο Κωνσταντίνου, ο Χορός της Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό τον  Κωνσταντίνο Αγγελίδη και ο Χορός του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών με τη διεύθυνση του Προέδρου του Δ.Σ. Αθανασίου Παπαζαρή.