Άγιος Μελέτιος ο εν Υψένη, Νιώσαμε τη συμπαράστασή, ότι είναι δίπλα μας και μας στηρίζει, ότι είναι ο δικός μας Άγιος!

12 Φεβρουαρίου 2024

Άγιος Μελέτιος ο εν Υψένη Ρόδου.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

«Ο Άγνωστος Μελέτιος»

 

Η κα Ηλιάνα γιατρός που ζει στην Γερμανία επικοινώνησε μαζί μας [με την Ιερά Μονή Παναγίας Υψένης Ρόδου] για να μας καταθέσει την προσωπική της γνωριμία με τον Άγιο Μελέτιο.

Όπως μας διηγήθηκε, η μητέρα της που ζει στην Αθήνα προσευχόταν έντονα για τον αδελφό της Π., ο οποίος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Ένα βράδυ λοιπόν, είδε στο όνειρο της έναν γέροντα με μανδύα, ντυμένο στα μαύρα να μπαίνει στο σπίτι της και να ευλογεί όλα τα δωμάτια.

Αρχικά, ευλόγησε το υπνοδωμάτιο του αδελφού της και έπειτα τους υπόλοιπους χώρους.

Αφού ο Άγιος ευλόγησε το σπίτι, η μητέρα λέει στα παιδιά της «Βλέπετε παιδιά μου τον Μελέτιο;» και τότε σαν ακτίνα φωτός χάθηκε στον ουρανό.

Όταν ξύπνησε η μητέρα, επικοινώνησε με την κόρη της και έτσι άρχισαν οι έρευνες στο διαδίκτυο για το ποιος ήταν αυτός ο άγνωστος Μελέτιος που ευλόγησε το σπίτι τους.

Αφού η μητέρα της αναγνώρισε τον Άγιο μέσα από τις εικόνες που είχαν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα, αμέσως επικοινώνησε με το μοναστήρι.

Η κα Ηλιάνα συγκινημένη μας ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν περιμέναμε κάποιο θαύμα, ούτε κάποια άμεση αλλαγή, αλλά νιώσαμε τη συμπαράσταση του Άγιου, νιώσαμε ότι είναι δίπλα μας και μας στηρίζει πνευματικά, νιώσαμε ότι είναι ο δικός μας Άγιος και σύντομα θα έρθουμε να προσκυνήσουμε την θαυματουργό Αγία κάρα του».

Όσα δεν διακρίνουν τα ανθρώπινα μάτια, τα διακρίνουν οι Άγιοι.

Ο άγιος γιορτάζει στις 12 Φεβρουαρίου.

 

Από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής Παναγίας Υψενής Ρόδου https://ipsenimonastery.gr/