ΤΡΙ-Αθλο θαύμα για την Ανακουφιστική Φροντίδα

25 Μαΐου 2024

Σε μια συγκινητική προσπάθεια που συνδυάζει την αθλητική αντοχή με την κοινωνική ευαισθησία, μια ομάδα τριών ανθρώπων αγωνίζεται για να συγκεντρώσει χρήματα και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τους σκοπούς της ανακουφιστικής φροντίδας. Η ομάδα αυτή αποτελείται από τον 25χρονο Σωτήρη, τον 24χρονο Παναγιώτη και τη 12χρονη Λουκία με το αμαξίδιό της, και έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν σε ένα τρίαθλο που θα διαρκέσει 24 ώρες.

Η διαδρομή τους, γεμάτη συμβολισμούς, περιλαμβάνει:

– Κολύμπι 2.5 χιλιομέτρων (1.4 ναυτικά μίλια):

   Συμβολίζει τα 14 χρόνια που η «Γαλιλαία» προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα σε ασθενείς.

  – Η Λουκία θα βρίσκεται σε ένα κανό και θα την μεταφέρουν οι δύο αθλητές.

Ποδηλασία 80 χιλιομέτρων:

   10 χιλιόμετρα για κάθε έναν από τους 8 δήμους της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, στην οποία υπάγεται η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία».

  – Η Λουκία θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο αμαξίδιο το οποίο θα είναι δεμένο εναλλάξ στο ποδήλατο του Σωτήρη και του Παναγιώτη.

Τρέξιμο 70 χιλιομέτρων:

   Αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης και στα 20 χρόνια αρχιερατείας του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτουΜεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

  – Στο τελευταίο και δυσκολότερο κομμάτι του αγώνα, την Λουκία θα μεταφέρουν στο καρότσι της οι ίδιοι οι αθλητές.

Ο Σωτήρης και ο Παναγιώτης γνωρίζονται από το σχολείο. Παρόλο που δεν είναι επαγγελματίες αθλητές, αγωνίστηκαν σκληρά για να προετοιμαστούν και να ανταποκριθούν στην πρόκληση αυτού του τριάθλου που έθεσαν οι ίδιοι στον εαυτό τους. Γνώρισαν τη μικρή Λουκία σε μια τιμητική εκδήλωση της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Η προσωπικότητα της Λουκίας, η χαρά και η αμεσότητα στην επικοινωνία, τους έκανε να νιώσουν ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει στον άθλο τους ολοκληρώνοντας την ομάδα τους στον σύμφωνα με τον σκοπό της σύστασής της.

Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα:

– Ένα van με γιατρό θα ακολουθεί την ομάδα.

– Το ΕΚΑΒ θα είναι συνεχώς μαζί τους.

– Η αστυνομία θα φροντίσει για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας στα σημεία από τα οποία θα περνούν οι αθλητές.

Σε κάθε δήμο, κόσμος θα έχει συγκεντρωθεί για να ενθαρρύνει τους αθλητές, ενισχύοντας το ηθικό τους και δείχνοντας τη στήριξή τους.

Η Λουκία θα έχει τη δυνατότητα να κοιμηθεί στο ειδικά διαμορφωμένο για αυτήν καρότσι, κατά τη διάρκεια της διαδρομής και όπου χρειάζεται ξεκούραση θα μπορεί να την έχει.Η δυναμική της ομάδας, που εμπνέεται από την αγάπη, στηρίζεται στην ενεργή προσφορά της Λουκίας. Η Λουκία δεν σταματά να τους μιλά και να «πετά» από τη χαρά της για το εγχείρημα, κάτι που δίνει τεράστια ώθηση στους δύο νέους.

Για τον Παναγιώτη, η μεγαλύτερη χαρά είναι να μοιραστεί την ευτυχία της προσφοράς με περισσότερους ανθρώπους. Δεν θεωρεί αμελητέο παράγοντα την κούραση και τη μεγάλη διάρκεια του αγώνα, αλλά νιώθει πως αυτά είναι μη μετρήσιμα μεγέθη σε σύγκριση με τον πόνο και την αγωνία που φέρει ως φορτίο ο μέσος ασθενής από καρκίνο.

Για τον Σωτήρη, που έχει στρατιωτική εκπαίδευση, η αγωνία δεν είναι το ξενύχτι ή η νυχτερινή διαδρομή – την οποία μάλιστα προτιμά για την ησυχία που χαρίζει – αλλά η όσο το δυνατόν καλύτερη φροντίδα και ψυχική συμμετοχή της Λουκίας στην ομάδα.

Τα δύο νέα παιδιά βλέπουν στο πρόσωπο της Λουκίας κάθε έναν ξεχωριστό άνθρωπο που θέλει να προσφέρει και να λάβει αγάπη και φροντίδα, και νιώθουν πως τον παίρνουν μαζί τους στον συμβολικό αυτό αγώνα. Θα ιδρώσουν, θα κοπιάσουν, θα ξενυχτήσουν και εύχονται να μεταδώσουν τον σκοπό τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Η χαρά τους δεν περιγράφεται εύκολα με λέξεις αλλά αντανακλάται στα πρόσωπα τους.

Η έναρξη του υπέροχου αυτού αγώνα θα γίνει την Παρασκευή 31 Μαΐου στον κόλπο της Αναβύσσου (Πέτρινο Αναβύσσου), 50χλμ Αθηνών – Σουνίου (μπροστά από το πάρκο) στις 9:30 το πρωί. Θα μπορεί να παρακολουθεί κανείς ζωντανά την πορεία των αθλητών στο σχετικό linkστην σελίδα της «Γαλιλαίας» όλο το 24 ωρο.

Η προσπάθεια αυτή έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα, μια ζωτικής σημασίας υπηρεσία για ασθενείς με σοβαρές ασθένειες και ταυτόχρονα να ενισχύσει το έργο της «Γαλιλαίας».

Η «Γαλιλαία» παρέχει:

– Εστίαση στον ασθενή και όχι στην ασθένεια.

– Εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις επιθυμίες του.

– Ανακούφιση του πόνου και άλλων δύσκολων συμπτωμάτων

– Ψυχολογική υποστήριξη

– Συμμετοχή στην αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ασθενής και οι οικείοι του.

– Αναγνώριση και υποστήριξη στις πνευματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές ανάγκες του ασθενούς.

– 24ωρη τηλεφωνική κάλυψη με λειτουργία γραμμής επειγόντων

– Υποστήριξη από γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ιερείς, εκπαιδευμένους εθελοντές.

Οι συμμετέχοντες, ο Σωτήρης, ο Παναγιώτης και η Λουκία, αγωνίζονται για να εμπνεύσουν:

–  την δύναμης της θέλησης.

– την αλληλεγγύη.

– τη στήριξη στην καθημερινή μάχη των ασθενών και των οικογενειών τους.

Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια. Η δωρεά σας μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή των ασθενών και των φροντιστών τους. Κάθε ευρώ που θα συγκεντρωθεί θα καλύψει τα οδοιπορικά έξοδα που απαιτούνται για την λειτουργία της μονάδας, βοηθώντας να εξασφαλιστεί ότι οι ασθενείς θα λάβουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και φροντίδα.

Ας γίνουμε όλοι μέρος αυτής της προσπάθειας. Ας δείξουμε ότι η κοινωνία μας μπορεί να αγκαλιάσει και να στηρίξει όσους πονούν. Το παράδειγμα αυτής της ομάδας είναι η ευκαιρία μας να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκείνων που το χρειάζονται περισσότερο.

Δωρίστε τώρα και βοηθήστε να κάνουμε τη διαφορά!

https://galilee.gr/draseis-crowdfunding/agkaliase-kai-esy-kathe-diadromi-ston-agona-zois-ton-asthenon-tis-galilaias/