Έτσι κατανοήσαμε το φαινόμενο της δημιουργίας της ύλης

O James Cronin, kάτοχος βραβείου Nobel Φυσικής (1980) και Ομότιμος καθηγητής Αστρονομίας & Αστροφυσικής Πανεπιστημίου του Σικάγο, στην ομιλία του με τίτλο «Εξήντα έτη έρευνας στα στοιχειώδη σωμάτια και την κοσμική ακτινοβολία» στο  2ο Συμπόσιο των 7 Σοφών της Κοσμολογίας, στο ξενοδοχείο Hilton (Αθήνα, 2 / 10 / 2015).

Ο καθηγητής Κρόνιν παρουσίασε μια ιστορική αναδρομή μεγάλων ανακαλύψεων στην πειραματική φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων και των κοσμικών ακτινών και τη σημασία τους για την κοσμολογία. Ειδικότερα η ανακάλυψη ότι ορισμένες βασικές αλληλεπιδράσεις στο μικροσκοπικό επίπεδο δεν είναι αναλλοίωτες στην αντιστροφή του χρόνου, μας επέτρεψε να κατανοήσουμε το φαινόμενο της δημιουργίας της ύλης (και όχι της αντί-ύλης) στο αρχέγονο σύμπαν.

Το 2ο Συμπόσιο των Επτά Σοφών του Κόσμου για την Κοσμολογία, πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Μεσσηνία από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου του 2015. Τρεις κάτοχοι του βραβείου Nobel στη Φυσική και τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες στην Αστροφυσική, έδωσαν το παρών, περιβάλλοντας με το κύρος τους την πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση.

Πρόεδρος του Συμποσίου ο Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, γνωστός για το έργο του στη NASA. Το συνέδριο τελέστηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, ως χορηγός επικοινωνίας, κάλυψε τις εργασίες του συμποσίου.

Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες για το Συμπόσιο

Διαβάστε εδώ πληροφορίες για τους 7 Σοφούς της Κοσμολογίας