Παρουσίαση του βιβλίου του Τζόναθαν Τζάκσον «Το Μυστήριο της Τέχνης» (20/11/2016)

11 Νοεμβρίου 2016

Οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ και το διαδικτυακό περιοδικό ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ διοργανώνουν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 12.30 μ.μ. παρουσίαση του βιβλίου του Τζόναθαν Τζάκσον

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιo της 5ης Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου στο Ξενοδοχείο Caravel,  Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Γέροντας Εφραίμ
Καθηγούμενος Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους

Hλίας Λιαμής
Θεολόγος-Μουσικός

Τζόναθαν Τζάκσον
Συγγραφέας του βιβλίου και βραβευμένος μουσικός και ηθοποιός του Hollywood

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ηθοποιός Δήμητρα Κόκκορη

Υπενθυμίζουμε ότι το βιβλίο είναι μια κατάδυση στην ιερότητα της τέχνης και μαζί μια ανάταση της ψυχής μέσα από το μυστήριο του καλλιτεχνείν. Ο Τζόναθαν Τζάκσον, ένας καταξιωμένος σύγχρονος καλλιτέχνης με 5 βραβεία Έμμυ, ξεναγεί τους αναγνώστες του σε έναν κόσμο που ίσως τον υποψιάζονται, αλλά μάλλον δεν φαντάζονταν τη διαύγεια με την οποία η τέχνη γίνεται ένα μονοπάτι προσέγγισης του θείου.

Εκτενέστερη παρουσίαση του βιβλίου μέσα από τις σελίδες της Πεμπτουσίας θα βρείτε εδώ.

Layout 1Ας απολαύσουμε όμως κάτι από τη σκέψη του Τζόναθαν Τζάκσον:

Ο Θεός είναι ο τέλειος Καλλιτέχνης και Ποιητής. Η κατ’ εικόνα δική Του δημιουργία μας σημαίνει ότι είμαστε κι εμείς καλλιτέχνες και ποιητές, ανεξάρτητα από την κλήση μας στη ζωή. Είμαστε καλλιτέχνες με τον τρόπο που αγαπάμε. Είμαστε ποιητές με τον τρόπο που προσευχόμαστε. Ο καθένας είναι ένας καλλιτέχνης. Συνδεόμαστε κοσμικά ο ένας με τον άλλο μέσα από ένα θείο υφαντό που εκτείνεται κατά μήκος των αιώνων. Ο καθένας μας έχει ένα ρόλο μοναδικό να επιτελέσει στη συμφωνία της δημιουργίας του Θεού.

Η κενή σελίδα είναι ένας ιερός κήπος που περιμένει να καλλιεργηθεί από ένα γιο ή μία θυγατέρα του Θεού. Το μουσικό όργανο είναι ένα πνευματικό όπλο που τοποθετήθηκε στα χέρια ενός ιερού σκεύους. Εν Χριστώ, ό,τι βλέπει ο άνθρωπος, ό,τι ακουμπά και συναντά μεταμορφώνεται και απολυτρώνεται. Επιζητά να ενώσει, και όχι να διαιρέσει. Λαχταρά να θεραπεύσει, και όχι να καταδικάσει. Σ’ αυτό το πλαίσιο, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ιερή τέχνη ή βέβηλη τέχνη. Ο κόσμος γίνεται βέβηλος μόνο όταν προσεγγίζεται ως ένα αντικείμενο καθαυτό. Η χάρη της Εκκλησίας πρέπει να ξεχειλίζει τον χριστιανό, ενώ επανεισέρχεται στον κόσμο μεταφέροντας μαζί της το μυστήριο της αγάπης του Χριστού.

.